Skipper ry

Skipper rf

Skipper rf

arrangerar verksamheter i samband med skärgård, båtliv och fiske med stöd av systemet med personlig assistans. Till sitt förfogande har föreningen en båt, Permobil Skipper, som med fördomsfri konstruktion och avancerad teknik gör det möjligt för personer med funktionsvariationer att självständigt röra sig till sjöss. Syftet med verksamheten är att skapa förutsättningar för en givande fritid i skärgårdsmiljö. 
Föreningetn som grundades år 1995 infördes i föreningsregistret år 1997. 

 År 2001 blev föreningen medlem i FMA - Funktionsrätt med ansvar rf för att kunna söka om bidrag av Veikkaus för ett 3-årigt projekt ”Hav Utan Gränser”. Projektet kartlade bl.a. möjligheten för personer med funktionsvariationer att nyttja småbåtshamnar, tur-, taxi- och sightseeingbåtar. 
 

Gå direkt till händelsekalendern

Hav utan gränser

 

Verksamheten strävar till att göra skärgården tillgänglig för alla samt till att skapa förutsättningar för personer med funktionsvariationer att anta utmaningar särskilt i samband med båtliv och fiske. Därtill arrangerar föreningen  årligen regelbundet återkommande evenemang. Sådana är t.ex. Simsalö vinterdag i mars , Havsdagen i juli samt Fisketuren och Forneldsaftonen i augusti. Tallinnresan arrangeras i samband med höstmötet i november. Där emellan arrangerar föreningen korta båt- och fisketurer enligt överenskommelse. Föreningen betalar inga löner eller arvoden. Verksamheten förutsätter att aktiva personer med funktionsvariationer är motiverade att arrangera en meningsfull fritid åt varandra.